Onze mensen

Ries Bode (Managing Partner)

Ries Bode BSc. (1957) is managing partner van Digital Governance Advisory en is meer dan 15 jaar actief geweest als interim directeur en heeft uiteenlopende opdrachten uitgevoerd als directeur IT/CIO en programmadirecteur. Hij is negen jaar actief als commissaris en toezichthouder en digi-commissaris in de RvC van Portbase BV (lid audit- en technical committee), Result Laboratorium BV (lid remuneratie committee) en Secure Logistics BV. Verder commissaris Sport.Gouda, RvA PortingXS en Stichting Digitale Bereikbaarheid. Bestuurlijk actief geweest o.m. als voorzitter van het bestuur van Bureau Telematica Binnenvaart en Binnenvaart.nl. Voor het NCD aktief als co-voorzitter van de Commissarissenkring Zuid-Holland.

Hij volgde de Nyenrode Commissarissen Cyclus, het INSEAD Non-Executive Leadership Programme en is ingeschreven in het register van Certified Board Members (RCBM.nl). Ries publiceert over Toezicht en IT/Digitalisering o.a. in CIO Magazine en het Jaarboek Corporate Governance 2016. Is spreker op diverse ronde tafel bijeenkomsten over dit onderwerp.

Belangrijke werkervaring deed hij op als senior manager en directeur bij KPN, algemeen directeur UUnet (tegenwoordig Verizon Business) en directeur IT/CIO bij Ziggo en de Goudse.

Vanuit Digital Governance Advisory werkt hij aan de vorm en inhoud van de dialoog over de impact van de Digitale Transformatie en Digital Governance in de boardroom.

Arnoud Klerkx

Arnoud Klerkx (Partner)

Drs Arnoud Klerkx (1973) is lid van de raad van bestuur bij de Kramp Groep als Chief Digital Officer, waarbij hij verantwoordelijk is voor e-business, digitalisering en IT. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in klantbediening, innovatie, digitaal en IT in zowel management advies rollen (Accenture en Gartner) als ook senior lijnmanagement posities (Robeco, Ziggo en Sanoma Learning). Hij heeft tevens meer dan 10 jaar ervaring als commissaris bij onder andere de landelijke woningcorporatie voor ouderen Habion en de Consumentenbond met als aandachtsgebieden financiën, IT en digitalisering. Hij is auteur van diverse (wetenschappelijke) artikelen over Toezicht op IT en is tevens gastdocent bij de commissarissen opleiding op de Erasmus Universiteit. In 2015 is hij verkozen tot CIO van het jaar.