Ries Bode
Ries BodeManaging Partner
Tel.: +31 6 21 57 03 56

Ries Bode BSc. (1957) is managing partner van Digital Governance Advisory, is meer dan 15 jaar actief geweest als interim-/programmadirecteur en heeft uiteenlopende opdrachten uitgevoerd o.m. als directeur IT/CIO. Hij is 10 jaar actief als commissaris en toezichthouder en digi-commissaris in de RvC Result Laboratorium BV (lid commissie kwaliteit) en Secure Logistics BV. Verder commissaris Sport.Gouda en lid Raad van Toezicht Stichting iShare. Was 10 jaar digi-commissaris in de RvC van Portbase BV. Bestuurlijk actief geweest o.m. als voorzitter van het bestuur van Bureau Telematica Binnenvaart en bestuur Glaslokaal.nl. Voor het NCD actief als co-voorzitter van de Commissarissenkring Zuid-Holland. Belangrijke werkervaring deed hij op als senior manager en directeur bij KPN, algemeen directeur UUnet (tegenwoordig Verizon Business) en directeur IT/CIO bij Ziggo en de Goudse.

Hij volgde de Nyenrode Commissarissen Cyclus, het INSEAD Non-Executive Leadership Programme, NCD Governance Chair en is ingeschreven in het register van Certified Board Members (RCBM.nl). Ries publiceert over Toezicht en IT/Digitalisering o.a. in CIO Magazine en het Jaarboek Corporate Governance. Is gast docent voor TIAS University, Nyenrode Business Univerity, Nationaal Register en NCD Governance Academy en spreker op diverse ronde tafel bijeenkomsten over Governance op de Digitale Transformatie.

Vanuit Digital Governance Advisory werkt hij aan de vorm en inhoud van de dialoog over de impact van de Digitale Transformatie en Digital Governance in de boardroom.